keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuodenvaihteen myrskyt tuovat tullessaan uuden presidentin joka toivottavasti ei ole kurttuotsainen koko kansan korsteeni Sauli Niinistö


Pahaenteisesti myrsky tekee tuhojaan metsissä ja kaupungeissa. Kuulostaa pahaenteiseltä, ei se sitä kuitenkaan ole, kunhan vähän vihmoo. Pahempiakin uutisia luonnonvoimista on kuultu maailmalta. Ennustaako myskytuuli ensivuodelle muutoksia, kenties nämä ovat ne paljon puhutut muutosten tuulet jotka puhaltavat.

Suomessa ainakin presidentti vaihtuu ja toivottavasti myrskytuulet eivät tuo jytkyä tullessaan. Ehkä tämä on aiheeton pelko, koska Sauli Niinistö on säilyttänyt ennakkoäänissä eron muihin ehdokkaisiin. Uskomatonta kyllä Niinistö on täysin laimeilla mielipiteillä ja mitättömillä lausunnoillaan säilyttänyt pääkallopaikan uskollisesti. Ehkä presidentin tärkeimmät ominaisuudet kumpuavat juuri julkisuuskuvasta jonka hän antaa medialle. Onhan näitä nähty muualtakin, milloin Putin on metsästämässä jo valmiiksi rauhoitettua riistaa ja Obama pelaamassa koripalloa jeesjees miehiä vastaan ketkä eivät varmasti uskalla voittaa Herra Presidenttiä. Suomen oma Saukki hoitaa taas julkisuuskuvaa rullaluistelemalla kerran kesässä kun Hymy tai joku muu turha lehti sattuu kamerojen kanssa paikalle. Tässä tulos johon on päästy PR ihmisten miljoonilla rakentamalla julkisuuskuvalla. Kamoon..eihän tällaisesta kurttuotsaisesta korsteenista saa coolia tekemälläkään. Niin, ja välillä Saukki näyttäytyy Suomen Palloliiton tehtävissä vaikka kaikki yhtään futista tuntevat tietävät varsin hyvin, ettei hänellä ole minkään maailman käsitystä futiksesta. Täytyy sanoa että Tuomas Kyröä lainaten kyllä minä niin mieleni pahoitin kun kuulin että Jörn Donnerkin on lähtenyt Saulin kelkkaan. Vanha mielipidevaikuttaja joka aikoinaan nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon vasemmistoliittoa edeltäneen SKDL:n listoilta. Näemmä mies taipuu vanhetessaan yhä enemmän oikealle.

Saattaa olla että presidentin vaalien toisella kierroksella kirkkovene tai aku ankka tulevat saamaan vähintään yhden äänen lisää.

tiistai 20. joulukuuta 2011

Persu on persu vaikka voissa paistais


Näinhän se on. Persu on persu, mutta tyhmyys on tyhmyyttä. Vaikka voissa paistais. Täytyy kyllä ihmetellä persujen retoriikkaa soinilaisten lyllerrettyä takametsistä ja kulman KKK kokouksista hallituksen portaita aina ministerin palleille saakka. Miten voi olla että perussuomalaisten ilmoille heittämät rupisammakot jatkavat kurnutustaan eri medioissa? Ehkä perussuomalaiset luottavat siihen, että kun tarpeeksi loukkaavia ja rasistisia puheenvuoroja antaa julkisuuteen, ei "pienemmät" epäkohdat enää herätä huomiota.

Kynnys idiotismin ja populismin välillä käy kerta kerralta vaan häilyvämmäksi. Esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvistä asioistahan on ihan täysin mahdollista keskustella rakentavasti eikä ole tarvetta jollottaa sinivalkoisesta norsunluutornista informaatiolukutaidottomalle kansalle joka tällaisella BB-aikakaudella nauttii kaikesta provosoivasta feisbuuk-linkattavasta tavarasta jolle voi itsekseen näyttöpäätteen edessä hykerrellä vaikka tietääkin että asia on hieman eri riippuen siitä laukooko sen naapurin Pena (joka muutenkin on vähän outo) vai esimerkiksi ministeristason jätkä. Turuilla ja toreilla vaan ihmetellään ja hohhaillaan miten sekin nyt taas meni semmosta sanomaan. Ohhoh. Aijai ja voivoi. Ahdistaa.

Kysymys kuuluu miksi ihmiset tästä huolimatta rustaavat sitä oinosta ja halla-ahoa äänestyslipukkeisiin? Jatkuvasti ei voi vaan kohauttaa olkapäitään ja viitata kintaalla. Pitää uskaltaa sanoa jos on eri mieltä. Tässä sokea kana taas nokkii maata etsien tiedon jyvää..

maanantai 19. joulukuuta 2011

Suuri Sarjakuvahahmo on poissa


Kim Jong Il'n olemus on poistunut tästä olevaisuuden tilasta jota elävien valtakunnaksi kutsumme. Moni ei ehkä tätä tiedä mutta Kim Jong Il oli alunperinkin hahmo vailla lihaa ja verta, sarjakuvahahmo, supersankari tai pikemminkin arkkivihollinen. Sarjakuvahan ei ole mitään jos arkkivihollista ei ole olemassa, Hyvän ja pahan läsnäolo ja vastakkainasettelu on kuin maailman voimasuhteita tasapainottava harmonisuus, Jing ja Jang, yö ja päivä.

Kuten monessa sarjakuvassa, tässäkin sarjakuvassa eletään yhä kylmän sodan aikaa ja jokaisen Kim Jong Il vs. the World sarjakuvalehden lopussa Evil Dictator ratsastaa ydinkärjellä ja heristää nyrkkiään kohti kaikkia ilman suuntia. Ratsailta Diktaattori jyräyttää maata ja taivasta järisyttävän huudon ja vannoo kostavansa kaikille vielä verisesti. Maailma ei kuitenkaan tuhoudu, hyvästä yrityksestä huolimatta, vaan Opastava Päivänsäde selviää selvän tuhon partaalta kuin ihmeen kaupalla ja palaa omaan koloonsa punomaan uusia ilkeitä juoniaan.

Vaikka Kim Jong Il on tunnettu armottomana diktaattorina ja suurena tyrannina, on hän myös omiensa rakastama ja palvoma, suuri hahmo. Kim Jong Il'n isä Kim Il Sung loi aikoinaan kansan neuroverkostoja manipuloivan hirviön nimeltä Juche. Tämän myötä kansan tahto on yhteinen, halut ja tavoitteet ovat yhteiset. Kansa on elävä organismi, se hengittää yhteisillä keuhkoilla samaa kivihiilen ja rikin katkuista ilmaa, joka tuoksuu heistä ruusuiselta vapaudelta. Loistava tähti on Juchen kansaa ohjaavan organismin aivot ja hermoverkosto. Kansa tarjoaa Rakastetulle Johtajalle kehon jolla se kykenee taistelemaan pahaa länsimaista demokratiaa ja modernia maailmaa vastaan. Länsimainen edistyksellisyys on ennenkaikkea suuri paha jota vastaan tulee taistella kaikin mahdollisin keinoin.

Kansalle Rakastettu Johtaja on Jumala vaikka kansalaiset näkevätkin nälkää ja heidän ihmisoikeuksiaan poljetaan, ainakin länsimaisen ihmisoikeuskäsitteen mukaan. Tällähän ei Rakastetulle Johtajalle ole kuitenkaan juurikaan väliä. Kansa elää ideologiasta, pyhästä oikeudenmukaisuudesta. Kansa uskoo että lopussa totuus punnitaan. Pohjois-Korea haluaa levittää itsestään kuvaa riippumattomana valtiona, niin poliittisesti kuin myös taloudellisesti. Samettiverhon takana käydään kuitenkin kauppaa resursseista ja aseistuksesta muiden kommunistivaltioiden kanssa. Pääasia on kuitenkin että mitään ei tietenkään myönnetä. Onhan Rakastettu Johtaja erehtymätön kuten isänsä ja nyt varmasti hänen valtaistuimelle astuva poikansa, Suuri Johtajakin. On varmasti hankalaa kun on kokoajan oikeassa. Heille ei tämä kuitenkaan tuota ongelmia, eiväthän he nimittäin mitään väärässä olemisesta tai epäonnistumisesta tiedä.

Sanotaan että pojasta polvi paranee. Mitenhän isänsä seuraaja Kim Jong-Un aikoo ottaa paikkansa kansan Suurena Johtajana. Epäilys ei ole varmasti aiheeton, jos sanon että asiat tuskin tulevat muuttumaan. Sarjakuvissakaan arkkivihollinen ei yleensä kuole, se vain siirtyy johonkin rinnakkaiseen universumiin josta aineettomalla olemuksellaan ohjaa seuraajaansa suurien päätösten äärellä.